品牌背景

Phillip 於無壓力的環境下學英語

Phillip 於無壓力的環境下學英語

Phillip 於兩個月大,便開始使用迪士尼美語教材,我?希望佢能夠於無壓力的環境下學會英語。

記得當初使用Talk Along Cards時,兩個月人仔就已經好專注地望到實那些字咭走過,我?都好驚訝。同時我?每日都不停播放Sing Along CD, 晚上播Bedtime Songs 及早上播Wake-up Songs 等,囝囝會跟隨音樂手舞足蹈,享受音樂的同時亦為佢建立了生活規律,例如聽到Bedtime Songs 就知道要睡覺了。

Phillip 到了約九個月左右,便開始使用DVD教材,Sing Along 同 Play Along DVD 都有限時播放。我地發現佢好鍾意睇Play Along DVD,每逢將DVD 放到播放機,佢都已經笑哂,見到Froggy 同埋 Bunny 會跟隨做他們動作,例如拍手或Byebye。當我地偶爾重覆Play Along 的歌曲或對話,佢都會笑得好燦爛同跟著做動作。

對於Play Along songs 最印象深刻的就係有首關於沖涼?歌-Baby's in the Bath Tub ,我同太太都已經耳熟能詳,所以同佢沖涼時都會一齊合唱,囝囝一聽到Splash splash splash,就會跟拍打著水!

最近發現當播放Play Along DVD 或其他教材時,留意到囝囝會跟隨?單字發音,例如見到鴨子,佢會話duck duck duck!而其他動物既叫聲佢都會嘗試模仿聲音,所以我地覺得一套好?教材對於囝囝語言發展係有幫助。

其實我同我太太都係希望令Phillip 能在開心和輕鬆的環境下學習英語,英語對於Phillip ?講始終都係第二語言,希望而家鞏固好英語?根基,對佢將來?學習都有幫助。

延伸閱讀
aaaaaaaaa

【預產期】預產期計算方法 | 為什麼要計算預產期? | 懷孕週期身體變化 | 產前準備

klklklk

【會員分享】過百首英語學習兒歌 讓小朋友玩住學英文

p64

【會員分享】在家打造完善英文環境 將英文融入生活

hjkhjhkj

【會員分享】與外語老師互動學習 讓小孩從遊玩中打好英語基礎

jjjjjjjjjjjj

【幼兒教育】什麼是幼兒教育? | 幼兒教育重要嗎? | 對寶寶發展有什麼影響?

iiiiiiiii

【嬰兒玩具】如何選擇適合寶寶的玩具? | 一套集合學習及娛樂的嬰兒玩具推介

立即索取免費體驗套裝

適合懷孕媽媽及0-6歲小朋友
每天和迪士尼朋友一起自然輕鬆學英語!

適合懷孕媽媽及0-6歲小朋友
每天和迪士尼朋友一起自然
輕鬆學英語!